Anna staat symbool voor al die mensen die houden van zuiver. Van puur. Van genoeg. Anna staat voor een prachtig product in al zijn eenvoud. Met een krachtige boodschap: goed voor jezelf én goed voor de ander.

Fijner dan al dat dure spul

Het idee is ontstaan op mijn reis door Marokko. Daar maakte ik kennis met arganolie en ik was meteen enthousiast. Na al die jaren van het kopen van belachelijk dure crèmes in iemiemienie potjes, had ik iets gevonden wat betaalbaar was en nog belangrijker.. veel fijner dan al dat dure spul!

Dol op cadeautjes

Ik hou van het geven van cadeautjes en wilde deze mooie vondst delen met mijn vriendinnen. Het verzenden van de olie via de Marokkaanse boetiek waar ik het had gekocht was na 3 maanden nog steeds niet gelukt. Dat viel zwaar tegen. Maar ik kreeg het maar niet uit mijn hoofd. Toen heb ik mijn tanden er in gezet en heb net zolang gezocht tot ik bij de bron was….de plantage!

Sociale plantage

En wat bleek: de plantage vond het erg leuk dat ik contact opnam en wilde graag meer vertellen over hun olie. Ik was verrast over hoe goed alles geregeld was; kinderopvang op het werk, behoud van de natuur, een zuiver productieproces om de hoogst mogelijke waardes vitamines en mineralen te behouden. Dit hebben ze zelfs laten testen in een Zwitsers lab.   

Weer een hele poos en veel Franse correspondentie verder was er nog steeds enthousiasme over en weer en begreep ik dat er een mogelijkheid voor mij was om de olie ‘ white label’ van hen af te nemen. Ik kon er dus mijn eigen naam aan geven.

Onbezonnen

Tja, eerlijk gezegd heb ik daar niet lang over nagedacht en ben ik toen onbezonnen aan deze onderneming begonnen. Puur vanuit het enthousiasme voor het product wat ik zó graag met anderen wilde delen.

Van het een kwam natuurlijk het ander en voor mij was al wel snel duidelijk dat ik het dan ook graag goed aan wilde pakken. Het moest perfect aan alle kanten. Dat betekende voor mij: het leveren van kwaliteit en service, respect voor de natuur, zonder in te boeten op een mooie verpakking die echt opvalt en een sympathieke prijs heeft. Ja, het moest echt allemaal.

Speld in een hooiberg

De zoektocht naar een flesje wat door de brievenbus paste was begonnen. Iets waarvan ik niet eens wist of het wel echt bestond want ik had het nog nooit gezien. Het heeft me maanden gekost om het ideale flesje te vinden, eentje die van bruin glas is omdat de kwaliteit van de olie dan het beste blijft.  

Boffen

Ik had het geluk dat ik precies op het juiste moment de juiste vormgever trof, namelijk onze bijna afgestudeerde lieve oppas! Zij zag het wel zitten om met mij het avontuur aan te gaan qua vormgeving en design. Daar ben ik haar ontzettend dankbaar voor. Want zonder haar was ik nooit zo ver gekomen.  Zij wist mijn ideeën ook weer een level hoger te tillen.

Wie A zegt..

Het is natuurlijk niet bij enkel arganolie gebleven. Inmiddels heb ik een tik ontwikkeld voor natuurlijke verzorgingsproducten. En voeg ik dan ook regelmatig mooie eerlijke natuurlijke producten aan het assortiment toe.

Later als ik groot ben:

Hoop ik dat mensen vanzelfsprekend aan Anna Pure denken als ze een mooi cadeautje voor iemand zoeken. Omdat het knettergoede en eerlijke producten zijn en omdat ze ook nog eens zo prachtig verpakt worden. Daar droom ik echt van.

 Liefs, Wieneke Anna